Tips till Stockholmsresan!

Vad sägs som en familjesemester till ”Skandinaviens huvudstad” Stockholm? Det är ett kaxigt epitet, men nog kan det finnas fog för ett sådant påstående. Vi tipsar om roliga saker att hitta på med och utan familjen!

Stockholm är trendigare än nånsin. Från hela världen strömmar tusentals människor dit för att ta del av den vackra huvudstaden. Stockholm har ett rikt kulturliv, har nära till naturen och har mycket spännande saker att uppleva. Osäker på var du ska bo? Då kan du läsa om hotell i Stockholm genom att klicka på länken.

Missa inte…

För den som vill uppleva Stockholms traditionella sevärdheter är Skansen ett måste. Det passar både stora och små. Där kan du vandra runt i Sveriges olika historiska skeenden och ta del av den svenska naturen och faunan. Det är ett lärorikt och roligt utflyktsmål och rekommenderas även för den som inte reser med barn! Vasamuseet ligger nära till hands, och klättrade enligt svd.se om Skansen som landets mest besökta museum.

Men få känner till att Stockholm är en rolig stad för den som bara vill njuta av sol och bad! Ta en promenad ut till Långholmen och plaska bland vågorna på en mysig och barnvänlig strand. För vinterbesökarna kan en promenad i Gamla stan vara spännande, om man inte vill ägna all tid åt shopping. Det finns roliga tävlingar och annat skoj.

En popup-restaurang som förbjuder mobiler och som bara existerar under en kväll? Ja, det skulle du hitta i Stockholm, i så fall. Läs artikeln om restaurangkonceptet Nuet, som inte vill att något ska komma ivägen för en smakupplevelse. Lämna mobilen hemma och upplev mat i radioskuggan.

Stockholm är en öppen stad som omfamnar alla, ta tillfället och besök det du med. Det finns definitivt något för alla!