Köp den perfekta presenten till tonåringen

Det finns många tillfällen att fira våra tonåringar på. Är det inte konfirmation eller examen är det kanske en födelsedag som står på agendan. Oavsett vilken anledningen till firandet är behöver du ha med dig en present till festen. Att köpa presenter till tonåringar är dock inte alltid det lättaste.

Som tur är finns det emellertid presenter som alltid fungerar, nämligen vackra smycken. Smycken i äkta material som guld och silver är tidlösa och kan användas genom hela livet. En av våra största smyckesdesigners i Sverige är Efva Attling. Hon gör smycken som både är klassiska och personliga, något som passar utmärkt för tonåringar som snabbt ändrar smak och stil.

Satsa på örhängen

En typ av smycke som alltid går hem är örhängen. Varför inte satsa på ett par Efva Attling örhängen i en design som passar mottagaren? De kommer garanterat att användas år efter år. Det är dock viktigt att tänka på några saker innan du köper första bästa smycke. Visst kan det vara frestande att kika på de senaste smyckestrenderna och handla efter dem, men du bör tänka till ett extra varv. Det kan vara bra att först prata med någon som står mottagaren nära för att ta reda på vilken typ av örhängen han eller hon brukar bära så att du kan köpa något i den stilen. Risken är annars att smycket inte kommer att användas.

Du bör också ta reda på om mottagaren i fråga föredrar guld eller silver så att din present inte skär sig mot övriga smycken. I övrigt är det bara att köra på. Efva Attling har nyligen släppt en kollektion tillsammans med Miriam Bryant som är många tonåringars idol. Kanske vore den kollektionen något att titta närmare på? Klart är i alla fall att smycken från Efva Attling är moderna klassiker som till och med bärs av kronprinsessan till vardags.

Därför ska du satsa på örhängen från Efva Attling

  • Svensk modern designklassiker
  • Lätta att bära
  • Finns i mängder av utföranden
  • Känns exklusiva

Olika typer av örhängen för olika personligheter

Har du inte möjlighet att fråga vilken typ av smycken som mottagaren föredrar? Då följer här några tips. Till den mer diskreta passar ett par mindre studs i klassisk modell perfekt. Till den som älskar att synas och höras är det bättre att satsa på ett par riktiga statementörhängen. För den som känns romantiskt lagd är ett par vackra pärlor den perfekta modellen.

Gör ett vackert paket

När du ska ge bort en fin present bestående av smycken kan det vara kul att lägga extra möda på själva paketet. Välj ut ett vackert papper och slå in noga. Skippa de tråkiga plastbanden och bind istället presenten med vackra tygband. Det är också fint att dekorera gåvan med levande blommor. När du lägger extra tid på att slå in ditt paket kommer det att uppskattas extra mycket av mottagaren. Glöm inte heller att skriva ett vackert kort, kanske där du säger några fina ord om mottagaren. Sådant gör presenten än mer speciell.