Så får du ordning i hallen

När du ska inreda hallen är det bra att försöka få upp det mesta från golvet. Sätt upp krokar och knoppar både i vuxna och barns höjd. Det är också bra att investera i en möbel med förvaringsmöjligheter.

Svämmar hallen över med skor, cykelhjälmar och ytterkläder? Då kan det vara dags att göra en förändring i hallen. Försök att ta ett helhetsgrepp om hallen och tänk på hallen ur en gästs perspektiv. Tänk att du vill få upp det mesta av sakerna från golvet. Det behövs bra förvaring för jackor, halsdukar, mössor och skor. Vissa saker kan du gömma undan på ett smart sätt och andra saker kan du hänga upp. För att gömma undan saker kan en bänk med förvaring vara det du behöver. Det finns bänkar för alla rum och en bänk i hallen är inte bara bra att sitta på utan även för att förvara skor, ytterkläder och väskor. Bänken kan också fungera som avlastningsplats för väskor och andra saker som du behöver lägga ifrån dig när du kommer innanför dörren.

“Det blir fort kaos i hallen om man inte ordnat med förvaringen.” Läs fler tips här.

Sätt krokar i barnens höjd

Det kan vara en bra idé att använda både öppen och stängd förvaring i hallen. Försök att få upp mycket saker på väggarna. Välj ut snygga krokar och knoppar som du kan sätta i olika höjder, utnyttja takhöjden till max. Det är bra om barnen når att hänga upp själva och att de har sina egna krokar. Ett tips är att tänka att mössor högst upp, skor längst ner och kläder någonstans i mitten. Om du vill ha en matta i hallen bör den vara slitstark.