Inred barnens fiskakvarium

Inred barnens fiskakvarium

De flesta barn vill någon gång ha ett alldeles eget husdjur. Varför inte börja med ett akvarium? Fiskar är enkla att ta hand om, de kräver inte mycket och de är fantastiskt fina att titta på.

Vad ska man då tänka på innan köpet av ett nytt akvarium och fiskar? Barnens första akvarium behöver varken vara stort eller avancerat. Börja därför gärna med ett mindre akvarium som barnen själva kan klara av att underhålla. Här ska vi gå igenom några faktorer som är bra att tänka på.

Ett nytt akvarium

Det finns många akvarier att välja mellan och förutom själva tanken måste du även köpa en pump och belysning. Innan det är dags att fylla akvariet med fiskar är det också dags att inreda det. Först behöver du ett bottensubstrat och sedan kan du addera akvarieväxter i plast till akvarium och gärna också några levande växter som hjälper till med syresättningen. För att göra akvariet med personligt finns också dekorationsgrus, stenar och akvariedekorationer som skattkistor, dykare och grottor. Det här brukar barn tycka är roligt. Låt dem därför vara med och bygga upp en fin och spännande miljö.

Fiskar till barnens akvarium

Även om barnen inte kan kela och gosa med fiskar på samma sätt som med pälsdjur kan fiskar hjälpa barnen att ta ansvar. Att ta hand om ett djur kan faktiskt leda till en snabbare utveckling och att barnen övar upp sin empati. Det är mycket viktigt att ta hand om fiskarna på bästa sätt. Det har faktiskt visat sig att fiskar är smarta djur som kan kommunicera på olika sätt. För att fiskarna ska må bra i akvariet är det dock viktigt att välja fiskar som trivs tillsammans och som inte äter upp varandra. Guppy, Neontetra och Black Molly är några populära fisksorter som det kan passa bra att börja med.