Fyll barnens sparkonto med bitcoin

Som förälder är det naturligt att du vill spara pengar till sina barn. Traditionellt brukar du öppna ett sparkonto på banken åt ditt barn för att starta ett sparande där. Det finns dock andra sätt att spara pengar på.

Världen utvecklas och nya valutor har dykt upp, det kan därför vara bra att sprida sina risker när det gäller sparande. Här kan du läsa om varför du borde spara i bitcoin till ditt barn och hur du går tillväga.

Vad är bitcoin?

De flesta har hört talas om bitcoin, men få vet vad det faktiskt är. Det förklaras därför närmare här. Bitcoin är en typ av digital valuta som är oberoende av banker. Det finns igen ägare bakom nätverken av bitcoin, istället kontrolleras valutan av de olika ägarna runt om i världen.

I vanliga fall är det ju bankerna som har kontroll på alla dina pengar. De ser till exempel dina transaktioner och köp. När det gäller bitcoin är det inte så. Det går att säga säga att det är en fri valuta och just på grund av det har den blivit populär.

Vill du spara för framtiden åt ditt barn kan det med andra ord vara klokt att lägga en del av sparandet i bitcoin. Bitcoin får du tag på genom att besöka en marknadsplats för dessa. Plattformen Btcx är en svensk, säker handlingsplats för bitcoin där du både kan köpa och sälja olika typer av kryptovaluta. Här kan du läsa mer om hur du går till väga för att köpa och sälja bitcoin.

Viktigt med sparande till barnen

Idag kämpar många hushåll med ekonomin på grund av höga bränsle- och elpriser. Det kan då vara lätt att lägga sparandet till barnen på framtiden. Det är dock viktigt att starta ett sparande till sina barn så snart som möjligt. Dessa pengar blir nämligen en viktig grundplåt när de sedan ska starta sitt vuxenliv. Kanske kommer pengarna till exempel väl till pass när det är dags att ta körkort eller köpa den första lägenheten. Det kan vara så att det finns något annat ni kan dra ned på i familjen för att istället lägga pengarna på ett sparande. Prata gärna med dina barn om detta för att lära dem förstå ekonomi och pengar.

Så får du pengar över till sparande

  • Eliminera onödiga utgifter, till exempel olika streamingtjänster
  • Se till att handla matvaror när de är på erbjudande
  • Sänk elementen med någon grad
  • Sälj oanvända saker på loppis

Fördelar med bitcoin

Varför är det då bra att spara i bitcoin? Som tidigare nämndes är bitcoin en valuta som är oberoende av banker och därför fri. Bitcoin ger också betalningsfrihet eftersom det är möjligt att skicka och ta emot pengar från och till alla delar i världen. Vidare är det ett väldigt transparent betalmedel då all information om värdet finns på den så kallade blockkedjan för vem som helst att ta del av. Ingen kan heller manipulera bitcoin på något vis, något som gör valutan helt neutral. Det går också bra att använda bitcoin som betalmedel. Gucci har till exempel nyligen accepterat kryptovaluta som ett betalmedel. Skulle krypto inte accepteras av en handlare ger det att sälja sin valuta och få vanlig valuta för den istället.