Tänk på detta vid resa med barn

Tänk på detta vid resa med barn

Vad finns det att tänka på när du reser med barn? Ett par tips är att ha med sig allt du behöver i form av hygienartiklar, kost, eventuella mediciner, solskydd och välling om barnet är litet.

Ska du ut och resa med ditt barn? Då kan det vara bra att skriva en checklista med saker att ta med så att du inte glömmer något. Till exempel resepottan från https://www.happyliving.se. Men inte heller medicin som febernedsättande, solskydd och mat som barnet gillar.

Restips för dig med småbarn

Har du barn som är mellan 2-3 år? Det är en spännande tid då det händer mycket:

Under den här perioden utvecklas barnet snabbt och humöret kan växla fort. Ofta prövas både föräldrarnas och barnets gränser. Som förälder behöver man visa förståelse för barnets starka känslor. Barnet måste få pröva sin vilja för att utvecklas och mogna – 1177 Vårdguiden

I resemagasinet Vagabond går det vidare att läsa om vad som är bra att ta med på packlistan innan avresa med familjen. Det är bland annat det som barnet behöver dagligen, men även sådant som är specifikt för resan. Glöm inte att packa ned febertermometer, febernedsättande, smärtstillande medicin, plåster, alsolspritlösning, koksaltlösning, kylbalsam, myggmedel, vätskeersättning, hydrokortisonsalva, näsdroppar, eventuella receptföreskrivna läkemedel som behövs dagligen eller för akuta situationer. Ta med extra av detta ifall ni skulle bli kvar längre på semesterorten på grund av inställda flyg eller dylikt.

Tips på resmål går det att läsa om i Expressen, det är bland annat Lissabon, Mallorca, Aten och många andra platser.