Sommarkalas med presenter till småbarnen

Hur kul kan det inte bli att hålla ett sommarkalas för barnen och deras vänner? Har man dessutom bara ett barn kan det vara extra viktigt, det är lätt att sakna sina förskolekompisar under sommaren. Här följer tips på hur man kan tänka när man anordnar ett sommarkalas utan att det blir för dyrt.

barn springer mindre

Bland det viktigaste med ett sommarkalas är att många är bjudna, man får inte utelämna några barn. Dessutom är det bra om kalaset hålls utomhus. Är det dåligt väder kanske man kan hyra en lokal billigt men satsa på att ha det utomhus – det finns superbra partytält att hyra eller köpa som inte är alltför dyra. Håll det sedan relativt enkelt, duka med blommor, förbered lekar utomhus och anordna en gammal hederlig fiskedamm bakom ett skynke. Resten kommer reda sig själv. Varför inte ta fram vattenspridaren eller vattenslangen så att barnen kan springa och leka i badkläder på tomten? Det är ofta de enklaste kalasen som är roligast! 

Mat och presenter

När det gäller mat är det bra att hålla det enkelt där också. Det finns säkert allergiker bland barnen så välj mat och sötsaker som är enkla att hitta alternativ till för dem som inte tål ingredienser. Korv med bröd, hamburgare och hembakade tårtor är klassiker. Vi har tidigares skrivit om små presenter att ge till sina barn som julklapp, där handlade mer om små symboliska saker som inte är så dyra. Hur kul är det inte att ge varje barn på sommarkalaset en liten present? Köp fina pennor, suddgummin och små målarböcker att slå in i små paket. Placera ut dem på varje plats – det kommer garanterat att uppskattas! Se till att paketen har likvärdigt innehåll för att undvika avundsjuka och tjafs. Emma Persson arbetar som privatekonom på Nordea, säger till Dagens Nyheter.

– Det finns en press kring barnkalas att man ska hänga med i den nivå som råder. Men man ska inte sätta orimliga förväntningar på sig själv som förälder och absolut inte trigga varandra. Jag tror inte att alla vill ha det så här utan att det handlar om att man inte pratar med varandra.