Skapa egna presenter

Julen är över och för många innebär det sinnesro och frid och att allt kan återgå till det normala igen. För hur mysigt det än är med jul och ledighet så är det allt fler som ser denna högtid som något smått ångestfyllt. Inte nog med att man ska vara social med släkten i flera dagar, man ska dessutom hitta perfekta julklappar till alla.

Att köpa julklappar är något som för vissa personer är något av det värsta som finns medan andra tycke att det är helt fantastiskt att få hitta den där perfekta presenten och sedan se glädjen hos mottagaren när den öppnar sitt paket. Många familjer väljer dock att skippa julklapparna eftersom de ser det som mer eller mindre ett utbyte av pengar. Att skänka pengarna till välgörenhet kanske är ett bra alternativ?

För de som älskar att ge julklappar och presenter finns det antagligen ingen som helst anledning att sluta ge varandra klappar. Just barn är dessutom ganska lätta att hitta bra julklappar till. Inte nog med att de ofta har väldigt specifika saker på önskelistan, de blir dessutom ofta glada och tacksamma för minsta lilla. Att tillverka egna julklappar är något som funkar både till vuxna och till barn. Har man sömnad, snickeri, stickning eller liknande som hobby och därför redan är lite händig vad gäller pyssel så är det antagligen både roligt och enkelt att skapa egna klappar. Man kan till exempel sy fina gosedjur eller dockkläder. Eller varför inte sy snygga och unika klädesplagg? Fungerar lika bra till både vuxna och barn. För den som hellre arbetar i snickarboden kanske möbler, nyckelskåp, vägghyllor eller andra personliga inredningsdetaljer kan vara något att ge bort? I videon nedan får ni tips på hur man kan göra gulliga gosedjur.