Ljudböcker är bra för barnen

Ljudböcker blir allt mer populära och håller numera på att gå om våra hederliga tryckta böcker. För barn som kan tycka att det är lite jobbigt att läsa så är ljudböcker perfekt. De kan själva välja ut sina böcker och även lyssna medans de läser.

Låt dina barn utvecklas med att lyssna på ljudböcker. Utbudet av barnböcker som ljudbok har senaste tiden ökat kraftigt så nu finns det mängder med böcker för dina barn att välja mellan.

Ljudbok som hjälper barn att somna

barnbokEn av böckerna i detta stora utbud som är värd att nämna är Traktorn som så gärna ville somna. Detta är den tredje boken av godnattsagor som underlättar nattningen. Ljudboken handlar om traktorn Alex som bor på en bondgård med gäspande moroten, trötta trädet och hönan Hulda. Ditt barn får följa med på en sovande åktur och förhoppningsvis slumra in i lugn och ro. Andra liknande ljudböcker är Kaninen som gärna ville somna och Elefanten som gärna ville somna.

Varför ljudböcker?

Ljudböcker är för det första ett bra komplement till vanlig läsning och kommer att främja ditt barns utveckling och nyfikenhet. När dina barn läsvägra så är ljudböcker ett utmärkt sätt för att väcka läslusten igen.

”För en oerfaren läsare ger ljudböcker mindre motstånd. Det finns mycket underlag för att ljudböcker ger samma positiva effekter som att läsa en text.” SvD.

Med ett konto i ljudboksapp så finns barnböcker lätt tillgängligt och dina barn kan njuta av härliga sagor dygnet runt. Ljudböcker är ett modernt fenomen som ständigt ökar och snart har gått om vanliga böcker. Häng med i svängarna och skaffa ett konto för ljudböcker idag.