Kalas och inbjudningar

Kalas och inbjudningar

Det här med inbjudningar till kalas har kommit att bli ett känsligt ämne. De bör delas ut i tid så att alla som vill kan komma, men man bör tänka noga kring vem som bjuds och inte.

kalas-tarta-barn

I Expressen kan man läsa om en 10-årig amerikansk pojke som bjöd in hela sin klass till sitt födelsedagskalas. Det var dock ingen som dök upp på kalaset. Efter den här ledsamma incidenten skrev pojkens mamma ett inlägg på Facebook där hon berättade om händelsen och det var många som blev berörda av den. Så berörda att det började dyka upp folk till pojkens hem som ville fira hans födelsedag med honom. Bland annat kom ett helt gäng med polisen som hade med sig en födelsedagstårta till pojken.

Skicka inbjudningar i tid

Att ingen väljer att dyka upp på ens tillställning är självklart en riktigt tragisk och till och med traumatisk upplevelse för vissa. Men att ingen dyker upp behöver inte betyda att ingen vill göra det. Det kan också handla om att man helt enkelt har skickat ut inbjudningskort för sent så att alla redan har bokat upp sig. Just med inbjudningar, oavsett om det gäller till bröllop, dop, fester eller kalas måste man vara ute lite i god tid för att se till att så många som möjligt faktiskt kan och har tid att komma. Redan ett par månader innan tillställningen ska äga rum kan det vara bra att skicka ut inbjudningar.

Bjud helst alla

Något man måste tänka på när man ska skicka ut inbjudningarna till barnens kalas är att det är snällast mot alla inblandade om man bjuder alla i klassen. Detta gäller speciellt om man väljer att dela ut inbjudningarna i skolan. Har man inte ekonomin eller utrymmet för att bjuda alla, gäller det att man hyfsat diskret delar ut inbjudningar direkt hem till de personer som man vill bjuda. Läs mer.