Hur du planerar ett dop

Ett av de viktigaste momenten för nya föräldrar är när ens barn ska döpas. Dopet fungerar som ett sätt att fira det nya barnet och visa upp det för släkt och vänner. När ni planerar era barns dop finns det ett gäng saker ni måste tänka på.

Många har säkert följt prinsessan Leonores dop tidigare i år. Visst var det pampigt men det är kanske inte alla som vill ha ett dop med mer fokus på kungligheterna än på barnet. För att göra dopet till en speciell händelse för alla inblandade gäller det att välja en fin plats att hålla dopet på. Alla vill inte ha ceremonin i kyrkan men det kan vara ett bra tillfälle att samlas i er lokala kyrka, som ni kanske inte har besökt på många år. När kyrkan är vald är det dags att ringa församlingsexpeditionen och se ifall ert datum är ledigt. Ni bör även ha ett dopsamtal innan dopet med prästen som ska hålla i det.

När ni sedan har valt plats och tid är det dags för en väldigt viktig del i dopplanerandet. Ni vill ju att all släkt och alla vänner ska bli informerade om att ert lilla barn ska döpas. Det är därför viktigt att skicka ut dopkort så fort som möjligt, så att alla kan boka in er dopdag. Att beställa dopkort på CupCards hemsida kan vara en idé om ni vill göra detta så smidigt som möjlligt.

Något annat som också är viktigt att tänka på innan dopet är om ni ska ha kyrkkaffe efteråt eller om ni kanske ska bjuda gästerna på middag. Ifall ni väljer att era gäster ska få middag, tänk på att duka fint så att det blir riktig feststämning. Om ni bjudit många vänner kan en idé vara att sitta ute. Väljer ni en neural färgskala på bordsdukar och pynt kan arrangemangen återanvändas oavsett kalastema.