Bästa presenten!

Inför jul och födelsedagar är det många som har ångest över vilken typ av present man ska köpa, men nu kan du vara lugnt. Vi på Big Things Starts Small har de allra bästa knepen- och vi delar med oss av dem!

I fjol kom råsaftsmaskinen att bli årets julklapp för 23e gången, skriver DN, men vem vill vara nyttig under jul? Eller nyttig när man fyller år för den delen? Nej, det är nog inte många. Ska man köpa något ätbart ska man köpa godis, det tycker vi i alla fall. Ett tips är till exempel att beställa godis från Godisboxen, så som Farirplayboxen till exempel eftersom att denna godisbox dessutom gör gott då man samtidigt skänker 10 kronor till gatubarn vid köpet – och vem vill inte hjälpa andra i juletider?

Andra bra presenter

Fortfarande idétorka? Ett smart tips är att kika på listan, som du hittar här, över alla ”Årets julklapp” sedan 1988 och ta inspiration därifrån, eller så kan man tillverka något själv. För något som faktiskt stämmer ju äldre man blir är att det snarare är tanken som räknas än själva presenten i sig. Och enligt en artikel i Helsingsborgs Dagblad skriver man hur vi handlar presenter för omkring 49 miljarder kronor varje år, vilket egentligen är onödigt spenderande om man tänker efter. Ett tips är därför att exempelvis ge bort egenskrivna kort med diverse uppgifter på som mottagaren kan lösa in hos dig. Till exempel om man ger det till sin partner kan det vara sysslor så som att fixa disken, laga mat, ge en puss eller liknande och om det är från ett barn till en förälder kan det vara allt från en kram till att gå ut med soporna. Man behöver inte spendera multum på en bra present! Men om du nu ska göra det i alla fall, glöm inte att även skänka en slant till bättre behövende!