Barnvänlig trädgård

En förälder vill ju så klart ge sitt barn alla möjligheter till en utvecklande uppväxt, och att barnet blir lyckligt. Ett tryggt och roligt hem är en stor del av detta, och ytterligare en del är ju trädgården! Här kommer vi gå in närmare på hur man kan på bästa sätt skapa en trädgård som är barnvänlig på alla sätt och vis!

Att ett barns hemmiljö påverkar uppväxten och hur barnen blir i framtiden är det väl ingen som direkt ifrågasätter. Det gäller att ha en balans mellan en trygg och en spännande och utvecklande miljö, och den balansen kanske är lite svår att uppnå alla gånger, men det finns mycket man kan göra för att få till en bra trädgård för sina barn!

  • Se till att det finns gott om leksaker som kan aktivera barnen, där är lekstugor, rutschkanor, gungor och sandlådor bra alternativ. En annan riktigt god idé om du vill att ditt barn ska få röra på sig samtidigt som hen har roligt är att du skaffar en studsmatta! Du hittar enkelt en passande studsmatta för barn hos Trampolinspecialisten till ett bra pris. Se till att den har säkerhetsnät så att ditt barn eller du inte faller utanför, där kommer balansen av trygghet och äventyr!
  • Att barn i dagsläget äter för mycket raffinerade sötsaker och för lite nyttigheter är inte okänt problem, och din trädgård kan faktiskt vara ett verktyg i jakten på att få dem att äta fler nyttiga saker! Genom att se till att du har gott om bärbuskar och fruktträd som barnet kan plocka ifrån så får de enkelt tillgång till sådant som både är gott och nyttigt! Läs mer om trädgårdsbär och deras förädling i den här artikeln, kanske får du lite tips på vad du ska odla?
  • Det är ju alltid trevligt med fina trädgårdsmöbler, men ska du ha barn som leker och härjar i trädgården är det inte så svårt att lista ut att du kanske inte ska ha det dyraste och finaste i möbelväg ute i trädgården. Se i stället till att trädgårdsmöbler är ordentliga och robusta, du kan till exempel enkelt göra en ljugarbänk i betong helt själv! En ljugarbänk är någonting som uppskattas av både barn och vuxen.
  • Undvik ömtåliga och skadliga växter. När vi skriver skadliga växter menar vi sådana som kan göra illa barn, till exempel rosor med många vassa törnar eller annat. Om ni ändå ska ha sådant i trädgården, se till att det inte är någon risk att barnet kanske faller in i eller skjuter in en boll under en sådan buske och måste krypa in och hämta den!

Det kan kännas som en svår uppgift att göra en trädgård trygg och rolig för barn, men det är absolut inte omöjligt. Och ett tips är att verkligen se till att barnen får vara med och bestämma, komma med tips och åsikter om vad de skulle tycka var roligt att ha i trädgården. Du kan ju räkna med att det första du får höra är swimmingpool, men när du får dem att kläcka ur sig fler idéer så är det en stor chans att ni kommer fram till en riktigt bra lösning tillsammans!